domingo, 28 de abril de 2013

PRÀCTICA LINO IT



LINO IT 


Lino It és una eina molt senzilla d'ús amb la que podem crear la nostra pissarra o surera virtual i presentar-hi notes tipus post-it (anomenades sticks), imatges comentades, URL de pàgines web i vídeos de Youtube, Vimeo i Ustream . És un bon recurs per a l'aula, ja que ens permet disposar de diversos llenços o murals (canvas) en els quals poder presentar la informació agrupada per temàtiques, àrees, projectes, ...



Una vegada que hem vist la definició i per a que anem a utilitzar lino it, 
En primer lloc anem a entrar a la pàgina de lino it, es aquesta: http://en.linoit.com/
Ara anem a registrar-nos en el cas de que no tinguem compte a lino it, per a fer açò has de fer click en 'sing up' i possaras les teues dades i el teu correu elèctronic, en el cas de que ja tingues un compte has de fer clic en 'log in' i en possaras el teu nom i la teua contransenya.


Sing up, per a registrar-nos per primera vegada


Login per a entrar possant el teu compte a lino it.

Una vegada ens hem registrar nos encontrem el la pàgina principal de lino it.


En lino it anem a treballar amb canvas que son pareguts als murals. Ara explicarem totes les opccions que apareixen. 


  • My page: on trobarem la pàgina principal de lino it.
  • My canvases: on trobarem els nostres canvas.
  • My groups: per a crear nous groups amb varies persones usuaris de lino it.
  • Favorites: per a ver els canvases que hem elegit com favorites de tot l'entorn.
  • Tasks: els avisos que eixiran el dia que hem elegit que ixa el canvas
  • Trash: aquesta opcció no la podem emprar ja que es necesari  l'opcció premium de Lino it.

A més en les opccions d'alt  trobel el següent



  • Preferences: per a camviar el nostre perfil.
  • Log out: per a eixir finalment de Lino it. 
Explicades les diferents opccions que hi  ha procederem a explicar com crear un canvas!
En el nostre treball es per als xiquets de primària, els hem realitzat en parelles i el tema que hem escollit és : l'aigua. 

Per a començar a crear un canvas fer click en 'create a new canvas'
Ens surtirà l'opció de posar-li títol i el més important la opcció de public per a que els demes usuaris pugan ver els nostres canvas.







En primer lloc hem possat un fon de pantalleta d'una imatge que hem trobat de google, per a fer aquesta opcció hi ha que fer-ho en el moment que possas el títol al canvas et dona l'opcció 
de escollir un fon per al teu canvas, en el nostre cas hem donat a l'opcció de upload an imatge per a possar una que hem trobat a internet com he dit abans. 



Ara surtirà aquest, a més d'un mural per a començar a decorar-ho.
Explicare de una manera detinguda les opccions que hem usat la meua companya i jo en el lino it, per a que vosaltres també pugue emprar-les!
Ací les possibles opccions: possits de diferents colors, videos, documents....




Be, per a escriure hem posat posits de diferents colors, per a fer aquesta opcció hi ha que fer click en els cuadradets de color que hi ha senyalat amb la fletxa, i ens surtirà en gran. Ara podem posar el text que vulguem, possarle el grossor que vulgue, colors, icons...


Si volem possar una imatge  farem click en la imatege on possa la fletxa, i surtirà l'opcció de possar l'imatge dessitjada i la opcció de possar el tamany: small, medium, llarge, a més de l'opcció de possar-li text si possent l'opció 'frame'. Una vegada que estem d'acord clickem en post i surtirà en el lino-it. 


Ací una imatge que hem possat al nostre mural. Una imatge per a completar els buist amb les paraules de baix.




Per a insertar un videó harem click en la segon icon, i eixirà una finestreta com la de aqueta imatge. El video pot proceder de youtube, vimeo o ustream, tan sol hi ha que posar el url del video. Una vegada escollit el video clickarem en post i surtirà en el nostre mural. En el nostre cas hem afegit un video de consells per a estalviar aigua, que forma part d'una de les activitats




Ara per a afegir un document seleccionarem el tercer icon i surtirà aquesta finestra. Ací podem incloure documents del nostre ordinador. En el nostre cas hem afegit un document que inclos en un word la respota d'una de les preguntes que hem possat.




Aquestes son les opccions que hem afegit per a fer el nostre lino it. Però és important afegir que si volem suprimir alguna imatge, video... que  hem possat, tan sol hi ha que clickar a aquesta opcció 'V' i l'imatge es suprimirà.




Bé una vegada que tenim el lino it amb tot, es hora de guardar. per a fer aquesta opcció punxem en la 'i'.



Surtirà aquest:


  • URL: la direcció web per si volem compartir el lino it amb altres.
  • Embed: per a possar el lino it al bloc.



Be dons açí deixe el lino it que em creat la meua companya i jo espere que us agrade!



Si alguna cosa no t' ha quedat clara, deixe un tutorial de lino it.



OPINIÓ PERSONAL:

Una altra vegada hem usat otra eina 2.0, en este cas ha sigut linoit, una especie de mural que hem emprat per a fer activitats per a xiquets de primària. M'ha resultat senzill d' emprar  i ha sigut entretingut emprar-lo. Crer que es una eïna molt interessat per a emprar a classe, possat activitats de diferents fonts, imatges, documents que tinga a l'oridnador. El més curios de lino it es que funciona a mode de 'recordatori' aleshores es útil emprar-lo per a activitats ( com en el nostres cas) i poner data per i que surt a l'oridnador dels xiquest per a recordar les activitats a fer. Però per a ser una mica crítica, diria que fer a fer suros virtuales emprearia glogster ja que té moltes més opccions i aleshores podem crear un mural més llamatiu i complet.
Es necessari coneixer totes les eines possibles per a saber qual emprar, per açò us anime a emprar en aquest cas LINO IT!



Espere que us servisca!
Salutacions!







No hay comentarios:

Publicar un comentario