viernes, 24 de mayo de 2013

WEBQUEST



PRÀCTICA FINAL: WEBQUEST



Hola xiquets, en el post de avui anem a crear un webquest per a primària, per a fer açò anem a emprar Google Sites.


Google Sites, és una aplicació online gratuïta oferta per l'empresa nord-americana Google. Aquesta aplicació permet crear un lloc web o una intranet d'una manera tan senzilla com editar un document. Amb Google Sites els usuaris poden reunir en un únic lloc i d'una forma ràpida informació variada, inclosos vídeos, calendaris, presentacions, arxius adjunts i text. A més, permet compartir informació amb facilitat per veure-la i editar-la per un grup reduït de col · laboradors o amb tota la seva organització, o amb tothom.


El que anem a fer amb google sites es crear una webquest. Com ha vam dir en un altre post, una webquest es una eina que forma part d'un procés d'aprenentatge guiat, amb recursos principalment procedents d'Internet, que promou la utilització d'habilitats cognitives superiors, el treball cooperatiu, l'autonomia dels estudiants i inclou una avaluació autèntica.
Te aquestes caracteristiques:



  • Una forma d’utilitzar didàcticament internet
  • Una activitat de recerca d’informació de forma guiada.
  • L’activitat se centra en l’ús de la informació, anàlisi, síntesi més que en la recerca.
  • Els alumens treballen autònomament construint el coneixement.
  • El docent orienta tot el procés.

Amb aquesta informació jo crec que estereu preparats per a crear una no? Be dons amb aquest passos que ara en davant us indicare els passos necessaris amb un exemple qe en aquest cas es una webquest real que hem creat una companya i jo.

Començem!!


El primer que hi ha que fer es entrar en 'google sites' i fer click en la primera pàgina.


Dins d'aquesta pàgina possarem la nostra direcció de gmail, i en el cas de que no tinguem haurem de registrar-nos.




Ara ja estem dins de webquest, surtirà una pantalleta on haurem possar les dades generals de la nostra webquest, com nosaltres volem treballar sobre els sentits, hem possat el seguent titol: 'Que amagen els sentits', també ja l'URL. A més ens donaran l'oppció de emprar una plantilla per a la nostra webquest. En el nostre cas hem escollit una en blanc i després l'hem modificat. 



Ja quan li domen a crear tenim la pàgina de la nostra webquest i ens surtiran unes opccions per las quals se regirar la nostra webquest. Aquestas son:



Aquesta primera es per a afegir una nueva pàgina en la part d'alt. Amb aquesta opcció possarem L'introducció, la tasca, el process, la avaluació, .la bilbiografia i les orientacions al professor. 


En el cas de que vulguem possar sub-índices d'una de les partes d'alt, com per exemple, en els procees que posarem les 5 tasques de la webquest, haurem de donar-li a la seguent opccio de dalt on possa classificar la pàgina.... i ja la clasifiquem on vulgau.


Una vegada que hem creat totes les pàgines anem a editarles per a possar tota la informació que vulgeum, abans de dir com fer aquesta opccio explicaré el que hi ha que possar en cada opcció:


  • Introduccióque presenta el plantejament general de la Webquest a tot el grup.
  • Tasca: s’identifica amb l’objectiu final de la Webquest allò que ha d’elaborar-se a l’acabar la Webquest.
  • Process: on s’indiquen les activitats i passos que han de realitzar-se i es presenten els recursos.
  • AvaluacióProcés on s’indiquen els aspectes que es valoraran i com es valoraran.
  • Conclusio: on apareixen uns reflexions finals.
  • Orientacions al professorat: on apareixen suggeriments per a utilitzar la Webquest en classe.


 En aquesta opcció podrem retocar les pàgines creades anteriorment.
Estàn les differents opccions:


  •  Aquesta per al insertar imatges, enllaços...



  • Aquesta per al diseny


  • Aquesta per a cambiar el tamany,  tipus de lletra...















  • Afegir tables molt recomanable per a qualsevol activitat i sobretot per a la rúbrica d'evaluació



Després de tot el que hem explicat i de modificar tot al nostre gust, en el nostre cas ha quedat açí:




Ja per a guardar i compartir donarli a l'opcio de compartir i ja us donara el url amb la webquest i la opcció de que siga per a tots!



I per a veure-la completa us deixe açí l'enllaç. Es uan webquest molt completa, us anime a emprar-la en les classes.





Si voleu saber mes coses de la webquest, açí us deixe un tutorial molt complet:




REFLEXIÓ PERSONAL:


Tras aver realitzado aquesta webquest m'he adonat compte de la importància del aprenentatge amb les TIC, per que suposa un reconçament en l'aprenentatge.
Nosaltres el que hem pretes es que després de donar a classe els sentits, treballar a l'aula d'informàtica la webquest de los sentints. Hem introduir un element que crec que es innovador i es la figura de Pau, un pallaso que fa de hil conductor de la nostra webquest, ja que per a arribar al seu circ ha de passar per els differents sentits i realitzar totes les activitats correctament per a arribar al seu destí: el circ. Hem pensat que aquest es un element innovador i motivador ja que els xiquets es sentiran molts utilis ajudant al seu amic i tendràn moltes mes ganas de realizar aquesta activitat.
La webquest ha quedat a la meua opinió perfecta, m'ha encantat realitzar-la i a més per parelles ja que entre dues persones hem aportat moltes mes idees i activitats més variades.




Espere que us servisca aquesta informació.
Me despido de vosaltres, espere aquestes post us ajuden
Salutacions!



No hay comentarios:

Publicar un comentario