domingo, 3 de marzo de 2013

Pràctica: Power Point.


COM UTILITZEM POWER POINT?


El Microsoft Power Point és un programa que permet fer presentacions, i és usat àmpliament els àmbits de negocis i educacionals.
El sistema és bastant senzill: es creen "diapositives" o slides que contenen informació, en format de text, dibuixos, gràfics o vídeos.
PowerPoint és un dels programes de presentació més estesos. Ve integrat en el paquet Microsoft Office com un element més, que pot aprofitar els avantatges que li ofereixen els altres components de l'equip per obtenir un resultat òptim.


Desde que es va inventar powerpoint, trobem diverses versions al llarg de la història, des de powerpoint 1.0, 2.0 fins power point 2007 o powerpoint 2010.
Nosaltres per a la realització d'aquesta pràctica utilitzarem la versió powerpoint 2007.


En esta pràctica anirem explicant les possibilitats que te power point, fent un conte infantil en power point amb videos, imatges, sons, efectes...
Dons començem!

En primer lloc anirem a entrar l'accés direct que segurament tothom tendrem al escritori, per a possar powerpoint.


Abans de tot, explicarem les nocios bàsiques:
Per a escriure, es necessari tindre un cuadre de text que ens sol surtir ja en las diapositives, tant per a crear un títol, com per a escriure el contenit. Si volem afegir un nou  cuadre de text hi haurà que fer click en insertar i després 'nou cuadre de text'




Ara, el primer pas que farem es possar en la primera diapositiva el títol del conte, en el nostre cas ' Blancaneu i el set nans'. En el meu cas, he possat una imatge de fon per a possar el títol, per a fer aquesta opció, clickem em la opcció insertar, i una vegada dins, clickem en la opcció d'imagen per a insertar una imatge que hem descargat anteriorment, o bé a l'oppció 'imágenes prediseñadas'  per a insertar una imatge que ofereix PowerPoint. 




Una vegada posada la imatge, podem donar-li efects, com en la meua imatge


Per a donar-li efects anirem a l'opcció 'Herramientas de imagen' i trobarem una opcció com aquesta:

I després en efectes de la imatge i ens surtira una serie d'efects, podeu possar el que volgeu, a més de altres opccions com el format, els contorns de la imatge...



Per a possar el títol, he optat per lla opcció d'insertar cuadre de text, es molt senzill com he dit abans:




I que a més es puc retocar si fem click en l'opccio ' herramientas de imagen' 

Les imatges, i les diapositves  a més puguen sortir amb animacions per a que así es quede més divertit.

  • Per a afegir un efecte a la diapositiva fem click en animació, i surtiran diverses opccions:


  • Per a afegir animacions al diverses elements que tens en la diapositiva dons clicka l'opcció de 'presentación personalizada', escogim les efectes, i en la finestra de darrere ens surtira l'ordre en el que vuelguem que ixcan els efectes.



Un altre efecte que puc resultar molt interessant per a possar al nostre conte powerpoint es l'opció d'insertar un so o pel·lícula, aquestes opccións donen moltes possibilitats:


  • Per al sons, podem triar diverses opccions, la primera és 'sonidos de archico' aquestes són els sons que tenim guardats en el nostre ordinador, o bé els sons que hem descarregat d'internet amb la opcció de 'jamendo', una pàgina per a descarregar sons gratuits, o com en el meu cas, descarregant el so de 'atube catcher' un programa gratuit que ens permet descarregar videos i sons de youtube. Una altra opccióes ' sonidos de galeria multimedia'  per a afegir sons que oferix powerpoint. L'opcció de ' Reproducir pista de audio de CD' que es per a afegir un so, d'un CD que has possat a l'ordinador. I per últim l'opcció de 'grabar un sonido' que amb el micrófon del ordinador, ens podem grabar nosaltres mateixos per a afegir-ho al powerpoint. En aquesta opcció podem donar-li la duració que vulguem, en el meu cas el so, surt durant tota la presentació.

         
         En la presentació surtira d'aquesta manera


  • Per a la pel·lícula o video, molt paregut que en els sons, o be d'un arxiu que previament hem descarregat o be de la galeria multimedia, videos que ofereix powerpoint.

      En la presentació surtira d'aquesta manera:


Be, una altra cosa molt important que possarem en la nostra diapositiva es el 'Botón de acción', aquesta opcció ens permet, passar d'una diapossitiva per exemple la 2, a un altra la 7 (o també a un document del nostre ordinadorm, una pàgina web...); punxant solament sobre una imatge u objecte que hem seleccionat, per així donar-li crear en el nostre cas, dos finals, uno verdader, i un altre alternatiu. El sistema es molt senzill; insertar-forma-botó d'acció. 

I ens dona la possibilitat de fer l'hipevincle a qualsevol diapositiva i a varies opccions més.

Per a concluir guardarem la presentació amb l'opcció 'guardar como' on surten varies opccions per a que lo guardem com vulgueu.


Si vols enviar la teua presentació powerpoint a qualsevol mestre o company, no podeu oblidar enviar tant el arxiu amb el powerpoint i també una carpeta amb els sons imatges i videos que te la teua presentació i que anteriorment has descarregat. Per a enviar podeu utilitzar:
  • Hotmail ( si encara no es molt gran)
  • Gmail
  • www.wetransfer.com ( posee matjor capacitat)

Ja podeu começar a crear les vostres presentacions!




POWERPOINT A CLASSE.


L'utilització de powerpoint a classe i sobretot a primària es molt important. Amb power point podem presentar la teoria de forma mes lúdica amb presentacions simples, però si estudiem bé les seues posibilitats podem fer d'un tema molt simple en un tema amb imatges, enllaços... molt interessant, inclós com en el nostre cas, un conte molt simple a primera vista, pero amb videos, imatges... es converteix en una suport important per a utilitzar a classe.
Pense que es important que els mestres dominen aquesta eina, per a fer tot açò, pero també es important ensenyar als alumnes a la seua utilització, per a que ells mateixos puguen elaborar el seu propi material d'esta manera tant dinàmica.


Espere que us servisca.
Salutacions!!





No hay comentarios:

Publicar un comentario